Genetika - Tőlünk független valóság - III. kvadráns (Egyedi és anyagi)

 Vizsgáljuk meg a Genetikát („Ő” vagy „Az” kvadráns – a tőlünk független valóság).
Egyrészt mert a hagyományos orvoslás is azt mondja, hogy az egészségünk 27%-ban ettől függ. Kettőt határozottan állít, hogy
- a genetikánk megváltoztathatatlan és
- a sejtjeinkben, a sejtmagban lévő kromoszómák azaz a „génállományunk” folytonos sérülésnek van kitéve, aminek a következménye az öregedés illetve a rákos megbetegedés.
Hogyan is sáfárkodunk a genetikai állományunkkal ?
Véleményem szerint nagyon hanyagul kezeljük. Részben tudatlanságunk, részben hanyagságunk miatt. Nem vigyázunk magunkra. Ha baj van, akkor elvárjuk az orvostól illetve az orvostudománytól, hogy segítsen rajtunk, azaz megoldja helyettünk a problémát.
Mit tudunk most a genetikánkról?
A tudomány ma már képes a klónozásra is, azaz egy „adott genetikai állományból képes új egyedet létrehozni”.
Hogyan működik az ember genetikai állománya, a kromoszómák ?
Még 1981-86 között is azt tanultuk az egyetemen, hogy a testi sejtjeink állandón osztódnak, de idegsejtjeink azok nem ( a születés után több idegsejtünk nem lesz, csak az idegsejtek közötti kapcsolatok száma változik). Átlagban minden sejtünk 7 év alatt megújul (pl. a bőr kb. 30 nap, a májunk 40-45 nap alatt).
Ezzel a szemlélettel megmagyarázható, hogy ha a kromoszómánkban történik egy DNS sérülés, akkor attól az időponttól kezdve már csak a sérült genetikai állományú sejt fog osztódni így öregszünk, illetve így keletkeznek bennünk rákos sejtek.
Az orvostudomány fejlődésével a „vérképzőszervi” rákos megbetegedéseket azzal a módszerrel is elkezdték gyógyítani, hogy a csontvelőben lévő sejteket teljesen elpusztították, majd egy másik ember csontvelejét beültették a beteg emberbe ( Az orvosok úgy gondolták, hogy a csontvelő termeli a fehér- és vörösvértesteket illetve a thrombocytákat, ezért ha a „rossz (rákos) sejteket” termelő csontvelőt kicserélik „jó sejteket” termelő csontvelőre akkor a „vérképzőszervi” rákos betegek meggyógyulnak).
Ez a gyógyítási mód hozott is eredményeket.
Egyszer egy ilyen csontvelő átültetett beteg halála (kb. 20 éves átültetés /túlélés/) után elvégzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az elhunyt nőbetegnek (XX szex kromoszómás) számtalan férfi (XY szex kromoszómás) sejtje van és a testi sejteken kívül ez az idegsejtekre is vonatkozott az agyban.
Hogyan lehetséges ez?
Az orvosoknak az természetes volt, hogy a vérben lévő sejtek a donortól ( a férfi genetikai állományát, azaz az XY tartalmazó szex kromoszómájú) származnak”, mivel azzal a céllal ültették be.
Hogyan lehetséges, hogy testi sejtek, sőt idegsejtek is XY szex kromoszómával, azaz a teljes ffi genetikai állományával rendelkező sejtek vannak az egész testben?
Az orvosok, tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy a csontvelőben úgynevezett Őssejtek vannak.
Ezeknek az a tulajdonságuk, hogy 0 éves sejteknek tekinthetők, azaz az egész életünk során károsodás nélkül meg tudják őrizni az egész genetikai állományunk, és ha kikerülnek a keringésbe és egy adott helyen „megtapadnak”, akkor ott képesek osztódni (kolonizálódni, szaporodni) és olyan szövetté átalakulni mint az adott környező sejtek.
Tehát az Őssejtből képződhet:
- vörösvértest
- fehérvérsejt
- thrombocyta de ezeken kívül még az összes sejttípusunk is, azaz pl.
- ideg-, szív-, tüdő-, csont-, hám-, vese-, nyirok-,máj- stb. sejt
Tehát az Őssejtek képesek a keringésen keresztül eljutni a testünk bármely részébe (valószínűleg egy „hívó szóra” /elektromágneses sugárzás ?/). Ott megtapadnak és osztódásnak, „szaporodásnak” indulnak, így egy jelentős területen úgymond „0 éves” új szövetrészt hoznak létre.
Elméletileg tehát levezethető, hogy egy „csontvelő átültetésen”, tágabb értelemben akár egy „Őssejt átültetésen” (az átültetett őssejt akár a csontvelőben is megtapadhat, osztódásnak indulhat és „új csontvelőt” hozhat létre) átesett ember teljesen „átalakul”, azaz a régi genetikai állományából egy új genetikai állományú ember jön létre ( klónozódott ?!).
Gondolkodjunk el most ezen az orvosi beavatkozáson !
Életmentő ? (Igen)
Mi vezetett az ilyen beavatkozás szükségességéhez?
Vizsgáljuk meg a MAGYARORSZÁGI, közelebbről egri orvosok által végzett tudományos vizsgálatokat ( Gyakorlatilag azért kezdték el a tudományos vizsgálatokat, mert magukban arra a következtetésre jutottak, hogy az idegen eredetű Őssejt beültetetés nem etikus módszer az orvostudományban).
Ők arra a következtetésre jutottak, hogy az Őssejt termelődést és az Őssejtek megtapadását és ott az osztódásukat (úgynevezett kolonizációt) lehet fokozni, lehet serkenteni. Mégpedig azon a módon, hogy a szervezetben megfelelő minőségű és mennyiségű TÁPANYAGOT juttattak. A kutatások végeredményeként olyan
1. Őssejt termelődést serkentő kapszulát
2. Őssejt kolonizációt serkentő kapszulát
dolgoztak ki amelyben főként növényi hatóanyagok vannak. Ma divatossá vált ( de tudományosan egyre inkább bizonyítottá is) az antioxidáns típusú vegyületek fontossága ezen biológiai, biokémiai folyamatokban.
Összegezve:
Az „Ő kvadráns”-ból a Genetikából a (tőlünk független valóságból) indultunk ki, és oda jutottunk, hogy a genetikai alapon nyugvó szervezetünk „védettsége” és „működése” a megfelelő minőségű és mennyiségű táplálkozástól függ !
2010-ben Berlinben volt egy nagy genetikai konferencia. A konferencia egyik fontos megállapítása a következő:
Életünk minősége, egészségünk mértéke elsősorban nem a genetikánktól függ, hanem génjeink működésétől. A génjeink működését alapvetően meghatározza a táplálkozásunk. (ezt a megállapítást főleg az ikerkutatások alapján hozták). Gyakorlatilag a NuSkin-Pharmanex vállalat a kutatások eredményeként forgalomba hozta az első génműködést serkentő készítményét, készítmény csoportját az AgeLoc-ot. Ez növényi hatóanyagokat tartalmaz és a mitokondriális DNS-re hat, azaz a sejtjeink energia központjára.
Más szavakkal fogalmazva az Őssejt terápia és a szervátültetés terápia „szükségessége” , „életmentése” nagyban levezethető a hanyagságunkra, a rossz, helytelen TÁPLÁLKOZÁSra, ÉLETVITELre (mozgás szegénység, tisztító-méregtelenítő kúrák hiánya, stb.)